Om bogen

Om "Udbryderkongen Carl August Lorentzens Livshistorie - fortalt af en grandnevø"

Bogen om Carl August Lorentzen udkom først som e-bog i april 2015 og siden, den 3. september 2015 som trykt bog. I november 2019 er den udkommet i en ny og forbedret udgave på forlaget ClaraMundi.  Det er et værk på nu 288 sider, en romanbiografi, der beskriver Carl Augusts liv fra før han blev født til hans død den 1. juni 1958. Endelig er den udkommet som trykt bog på engelsk i slutningen af 2020 på Amazon. I starten af 2021 bliver bogen mulig at købe i danske boghandler og internetboghandler på engelsk ligeså.

Et større research arbejde i Landsarkivet i København, som det hed i 2008, (nu Rigsarkivet), Landsarkivet for Nørrejylland i Viborg, materiale fra Horsens Statsfængsel, Frederiksberg Stadsarkiver og eksempelvis Københavns Bymuseum har været grundlaget for en beskrivelse af Carl Augusts liv og ikke mindst hans værker, om det så er malerier, tegninger, akvareller eller træsnit.

For at give et billede af tiden op gennem det 20. århundrede, hvor Carl August gik i fast pendulfart mellem friheden og livet i bag tremmerne, indledes en del afsnit med en beskrivelse af samtiden, herunder større begivenheder, på tidspunkter, hvor Carl August kom ud fra eller røg ind i fængslerne.

Endelig er der et væld af illustrationer. Værker Carl August har frembragt, men også fotos af politiets papirer, retsdokumenter, billeder fra det gamle København og ikke mindst dokumentation for diverse flugter. Der er også gengivelser af breve Carl August har skrevet og ikke mindst uddrag fra hans memorier. En artikelserie bragt i Det ny magasin i 1955.

En lektørudtalelse fra DBC lyder i uddrag således i sin vurdering:

"En unik historie fortalt med indlevelse og en fin fornemmelse for dens rette samfundsmæssige sammenhæng. De mange fotos og øvrige flotte illustrationer skaber en god ramme for fortællingen"