Velkommen

 

Udbryderkongen Carl August Lorentzens livshistorie

– Fortalt af en grandnevø

 

En fascinerende beretning om en inkarneret kriminel, der ikke kun befandt sig på den forkerte side af loven det meste af sit liv. Carl August var også en dygtig kunstner, der malede, tegnede og snittede i træ. Politi og medfanger, samt befolkningen udenfor den kriminelle verden, kaldte ham en intelligent og beleven gentlemantyv med stor humor.

 

Bogen om Udbryderkongen Carl August Lorentzen kan bestilles og købes som trykt bog hos alle landets boghandlere, i Horsens Statsfængsels Museumsbutik, Københavns Politimuseum, samt på diverse internet bogportaler.  Læs også om bogen på forlagets hjemmeside: www.skaarupsforlag.dk

 

Læseranmeldelse:

Hej Jan Patrick

Jeg er lige blevet færdig med din bog. Det er en aldeles fortryllende bog. Jeg er helt forpustet efter at have været med Carl August på alle hans natlige togter. Det  opleves i bogen som om du følger ham dag for dag, ja time for time.

Han var et usædvanligt menneske, og jeg synes Piet Hein ser rigtigt. Carl August kunne være blevet en stor opfinder, som Piet Hein selv. Eller måske en fremgangsrig forsker. Mon ordet opgivelse og at give op fandtes i Carl August ordbog, jeg tror det ikke.

Niels Rod


Hør interview med forfatteren til bogen om Carl August Lorentzen, bragt i Radio24/7 den 2o. oktober 2015 kl. 19.15.

 


En af Danmarkshistoriens mest kendte forbrydere er udbryderkongen Carl August Lorentzen, der imponerede det ganske land og dele af verdenen udenfor kongeriget, da nyheden om hans spektakulære flugt fra Horsens Statsfængsel overstrømmede medierne i Julen 1949. Natten mellem den 22. og 23. december brød han gennem den sidste forhindring, cementgulvet i kartoffelkælderen i fængselsinspektørens bolig. 11 måneders intenst og nærmest umenneskeligt gravearbejde var færdigt. En 2o meter lang tunnel under fængselsgården førte Carl August ud i friheden. I de sene nattetimer, mens mørket stadig lå over Horsens, mavede Carl August sig op gennem hullet i kartoffelkælderen og forsvandt fra fængslet uden at blive opdaget. Først senere om morgen den 23., da en fængselsbetjent undrede sig over, at han ikke var stået op, gik det op for personalet i fængslet, at Carl August på mystisk vis var forsvundet. Snart efter var hans flugtrute og spektakulære flugtmetode afsløret. Fængselspersonalet var målløse.

Den 30. April 2015 udkom e-bogen om Carl August Lorentzen, sidst på sommeren fulgte den trykte udgave. Det er en romanbiografisk mosaik, krydret med Carl August egne malerier og kunsthåndværk, og derudover diverse uddrag fra politidokumenter, breve, memoirer og andre fascinerende facts fra hans spændende liv. En livshistorie fra hans fødsel den 11. oktober 1896 frem til hans død i Horsens Statsfængsel den 1. juni 1958. Carl August tilbragte størstedelen af sit voksne liv i fængsler, kun i ca. 5 år lykkedes det ham at nyde friheden udenfor fænglserne. Men, forsøg på at erobre friheden var der ikke så få af. Hele 14 gange flygtede han fra fængsler og opdragelsesanstalter. Den sidste flugt var flugten d. 23. december 1949.


NYHED – SÆRTILBUD – KR. 249,00

I anledning af genetableringen af udbryderkongen Carl August Lorentzens tunnel under fængselsgården i Horsens Fængsel kan bogen om udbryderkongen erhverves for kr. 249,00 fra boghandlere eller direkte fra forlaget. Tilbuddet løber til 30. juni 2017


Filmen nederst til venstre er Politiets rekonstruktion af Carl Augusts flugt den 22. december 1949.