Udbryderkongens Livshistorie

Om “Udbryderkongen Carl August Lorentzens Livshistorie – fortalt af en grandnevø”

Bogen om udbryderkogen Carl August Lorentzen livshistorie udkom først som e-bog i april 2015 efterfulgt af den første trykte udgave den 3. september 2015. I august 2022 udkom bogen om udbryderkongen Carl August Lorentzen i sin tredje udgave på forlaget ClaraMundi.  

Bogen om udbryderkongen Carl August Lorentzen er et værk på 288 sider, en romanbiografi, der beskriver Carl Augusts liv fra han blev født 1896 til hans død den 1. juni 1958.

Endelig er bogen om udbryderkongen Carl August Lorentzen udkommet som trykt bog på engelsk i slutningen af 2020. Den er til salg på Amazon, men bogen om Carl August Lorentzen kan også købes i danske boghandler og internetboghandler. Både som trykt bog eller e-bog.

udbryderkongen carl august lorentzens livshistorie - fortalt af en grandnevø

Et større research arbejde i Landsarkivet i København, som det hed i 2008, (nu Rigsarkivet), Landsarkivet for Nørrejylland i Viborg, materiale fra Horsens Statsfængsel, Frederiksberg Stadsarkiver og eksempelvis Københavns Bymuseum har været grundlaget for en beskrivelse af Carl Augusts liv og ikke mindst hans værker, om det så er malerier, tegninger, akvareller eller træsnit.

For at give et billede af tiden op gennem det 20. århundrede, hvor Carl August gik i fast pendulfart mellem friheden og livet i bag tremmerne, indledes en del afsnit med en beskrivelse af samtiden, herunder større begivenheder, på tidspunkter, hvor Carl August kom ud fra eller røg ind i fængslerne.

I bogen om udbryderkongen Carl August Lorentzen er der et væld af illustrationer. Værker Carl August har frembragt, men også fotos af politiets papirer, retsdokumenter, billeder fra det gamle København og ikke mindst dokumentation for diverse flugter. Der er også gengivelser af breve Carl August har skrevet og ikke mindst uddrag fra hans memorier. En artikelserie bragt i Det ny magasin i 1955.

En lektørudtalelse fra DBC lyder i uddrag således i sin vurdering:

“En unik historie fortalt med indlevelse og en fin fornemmelse for dens rette samfundsmæssige sammenhæng. De mange fotos og øvrige flotte illustrationer skaber en god ramme for fortællingen”

Forfatteren Estrid Dyekjær skriver om “Udbryderkongen Carl August Lorentzens Livshistorie – fortalt af en grandnevø”:

Sjældent er jeg blevet mere overrasket over et stykke litteratur – en helt igennem vellykket beretning baseret på virkelige hændelser som samtidig lykkes med det svære spænd imellem dokumentarisktisk fakta og skønlitterær kunstnerisk frihed. Man lever med og ved siden af Carl August og holder med ham i alle hans eventyr selvom han er dybt kriminel og egentlig ikke særlig god ved sine nærmeste. Forfatteren er hovedpersonens grandnevø – og hvor er jeg glad for at han satte sig til at skrive dette stykke Danmarkshistorie og tog mig med igennem 1920’ernes og 30’ernes København og fængselsvæsen

Læseranmeldelse af bogen om udbryderkongen

“Hej Jan Patrick

Jeg er lige blevet færdig med din bog. Det er en aldeles fortryllende bog. Jeg er helt forpustet efter at have været med Carl August på alle hans natlige togter. Det  opleves i bogen som om du følger ham dag for dag, ja time for time.

Han var et usædvanligt menneske, og jeg synes Piet Hein ser rigtigt. Carl August kunne være blevet en stor opfinder, som Piet Hein selv. Eller måske en fremgangsrig forsker. Mon ordet opgivelse og at give op fandtes i Carl August ordbog, jeg tror det ikke.

Niels Rod”