Om udbryderkongens grandnevø

Jan Patrick Skaarup - forfatter til udbryderkongen Carl August Lorentzens Livshistorie - fortalt af en grandnevøOm Jan Patrick Skaarup – forfatter til bogen om udbryderkongen Carl A. Lorentzen.

Forfatteren til bogen om udbryderkongen Carl August Lorentzens Livshistorie, Jan Patrick Skaarup, er grandnevø til Carl August Lorentzen. Udbryderkongen Carl August Lorentzens storesøster Ellen, var farmor til Jan Patrick Skaarup.

Jan Patrick Skaarup har en lang og broget karriere bag sig. Han blev oprindelig uddannet indenfor kontorverdenen, nærmere bestemt som shippingmand i Det Østasiatiske Kompagni og senere som sagsbehandler på et bistandskontor.

Siden er det blevet til et væld af andre erhvervsmæssige og kunstneriske udfoldelser, en del år aktiv som sanger og komponist, senere som autodidakt fotograf, både video og stillfoto og i forbindelse med det, produktion og redigering af video til hjemmesider. I en periode i 1980’erne var Jan Patrick Skaarup ansat som skuespiller og danser i flere professionelle teaterforestillinger, senere som statist i diverse film, tv-serier samt i Den Kongelige Danske Opera.

Et gennemgående tema har dog været at skrive i det skjulte, som altså ikke er så skjult mere. Indtil videre har Jan Patrick Skaarups forfatterskab ført til syv publikationer, henholdsvis bogen om Carl August Lorentzen, novellesamlingen Manden bag spejlet og andre dødelige historier, novellesamlingen Forplantningens Mysterium, samt en biografisk historie om at slanke sig: Tab og vind med samme krop. Sidstnævnte udkom i november 2017.  

I juni 2019 udkom bogen “Europa og den grænseløse kærlighed”. En sand beretning om kærlighedens trange kår, hvis man forelsker sig i et menneske udenfor Europa. I vinteren 2020 kom den engelske udgave af udbryderkongens livshistorie: The Danish Breakout King – The Amazing Life-Story of Carl August Lorentzen – told by his Great Nephew . I november 2022 udkom bogen “Folk og Fæ på Glatis”. 

I august 2022 kom den tredje udgave af udbryderkongens livshistorie på gaden, i følgeskab med novellesamlingen “Forplantningens Mysterium og andre mærkværdige historier. “

Læs eventuelt mere om forfatteren her: www.janpatrickskaarup.dk

Interview på Radio 24/7 med forfatteren Jan P. Skaarup

Interview om Carl August Lorentzen, bragt i Radio24/7 den 2o. oktober 2015 kl. 19.15.