Nyheder

Nyheder

Julegaveidé

En fantastisk julegaveidé til læsere, der interesserer sig for ægte danske kriminalhistorier. Bogen om Carl August Lorentzen, udbryderkongen der gravede sig ud af Horsens Statsfængsel giver et fantastisk indblik i en berømt dansk kriminels historie fra fødslen i slutningen af det 19. århundrede frem til hans død i 1958.

Måske har du ikke hørt om Carl August, men med stor sandsynlighed har dine bedste- eller oldeforældre. Carl August var en kriminel, der slog sine folder over det ganske land fra 1912 til 1958. Han tilbragte en stor del af sit voksne liv i fængsler, men hans ihærdighed, når det gjaldt om at komme på fri fod, kendte ingen grænser. Det interesserede ham ikke kun at stjæle fra andre. Han nød også at være den glade giver, at traktere kvinder, som han forførte på bedste vis. Endelig elskede han at bruge sine hænder til at fremstille kunst og kunsthåndværk, og i sin fritid spillede hans skak og bordtennis. Under en lang række forhør på Frederiksberg Politistation i 1940’erne spillede han gerne skak med Politidirektøren, der omtalte ham som en genial skakspiller.

Bogen om Udbryderkongen Carl August Lorentzen udkom den 3. september 2015.

Forfatter, grandnevø til Carl August Lorentzen, Jan Patrick Skaarup, Forside af Vibe Ribergaard, sat af Vibe Ribergaard, udgivet på Skaarups Forlag den 3. september 2015.